Rovatok › Himalája Expedíciók

​ÉJJEL INDUL A CSÚCSTÁMADÁS

kalifa himalája expedíció gasherbrum sisapangma lenin-csúcs

Csaba jelentkezett a 3-as táborból, jól van, erősnek érzi magát, úgyhogy a tervek szerint éjjel indul a csúcsra!

Kemény menet vár rá, 1000 méter szint, sok helyen 40 - 50 fokos meredekségű szakasz és nincsenek előre lefektetett fix kötelek. Közel 100 métert a halálzónában, 8000 méter fölött kell majd megtennie, ehhez a magassághoz már képtelen alkalmazkodni a szervezet, baljós nevét is innen kapta - úgyhogy Csabának minél gyorsabban maga mögött kell tudnia ezt a szakaszt, a csúcs után visszaereszkedve a 3-as tábor relatív biztonságába.

Ezért az 1000 méterért edzett hosszú hónapokon keresztül, ezért tett bele annyi munkát a felkészülésbe - hogy most pótlólagos oxigén nélkül, a saját erejére, kitartására hagyatkozva dacolhasson az emberi teljesítőképesség határait feszegető 8080 méteres óriással. Csaba magával vitte az elmúlt hónapok edzésmunkáját, ott van Vele a hegyen, nagyobb érték ez most bárminél, egy igazi sportember fegyvertára: az ereje és a kitartása.
Feszült éjszaka vár ránk, mi biztosan nem alszunk az éjjel, várjuk, hogy Csaba jelentkezzen. Kövessétek a Facebook oldalunkat, ha hírt kapunk, ott fogjuk közzétenni!


HAJRÁ CSABA!
HAJRÁ KALIFA ALPIN CSAPAT!

 

Hozzászólások

További cikkeink

Szerző: Kalifa Feltöltve: 2019-07-19 08:17:59