Rovatok › Himalája Expedíciók

​Holnap indul utolsó akklimatizációs körére VARGA CSABA!

kalifa himalája expedíció gasherbrum sisapangma lenincsúcs

"Kis ország vagyunk, de a legnagyobb csúcsok felé törekszünk!" Így összegezhetnénk a 8000-es expedíciózás iránti szenvedélyünket.

Varga Csaba barátunk idei expedícióját pedig öröm nézni - olyan tempót diktál a Hidden Peaken, amely nemzetközi szinten is kimagasló teljesítménynek számít. Alig 1 hete érkezett meg az alaptáborba és máris 6400 méteren töltött két éjszakát, holnap (07.09-én) pedig már utolsó akklimatizációs körére indul.

„Megfordult a fejemben, hogy most egyből a csúcsra indulok, de biztosra akarok menni, ezért még egy akklimatizációs kört végig szeretnék csinálni.” – mondta Csaba, aki így is csupán két akklimatizációs körrel teljesítené a világ 11. legmagasabb hegycsúcsát.
A tervek szerint kedden felmegy az 1-es táborba, majd szerdán a 2-esbe, ahol egy vagy két éjszakát tölt el. Ezt követően csütörtökön/pénteken jöhet a Hidden Peak kulcsszakasza, a Japán-kuloár több száz méter magas, hóval és jéggel borított sziklafala. Ezt kimászva Csaba a kuloár fölött, a körülbelül 7200 méteres magasságban kiépített 3-as táborban szeretne eltölteni egy éjszakát, ezzel zárva az akklimatizációt. Az alaptáborba visszatérve, néhány nap pihenő után indulhat a csúcstámadás.

A 6400 méteren kialakított 2-es tábor - Csaba ezen a magasságon már eltöltött 2 éjszakát, így a második akklimatizációs kör lesz egyben a záró is, utána következhet a csúcstámadás!


Köszönhetően a Csapat folyamatos edzésmunkájának, Csaba kirobbanó formában van, valóban öröm nézni a teljesítményét! Ezt Don Bowie, kanadai hegymászó barátunk is kiemelte legutóbbi levélváltásunkkor:
"Meglepődtem, hogy Csaba egyből tovább indult a kettesbe, látszik, hogy nagyon erős és motivált, " - írta az 5900 méteren kialakított 1-es táborból, július 4-én, amikor összetalálkoztak Csabával.

Csaba és Don az alaptáborban


Ha sikerrel jár, ez lesz az erdélyi magyar alpinista 4. - pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül - megmászott nyolcezrese.


HAJRÁ CSABA!
HAJRÁ KALIFA ALPIN CSAPAT!


PARTNEREINK
Hazajáró; Hópárduc Alapítvány; Magyar Hegymászó Oktatók Egyesülete (MAHOE); Csupasport; Dextramedia

 

Kalifa G1-Hidden Peak Expedíció 2019

Hozzászólások

További cikkeink

Szerző: Kalifa Feltöltve: 2019-07-09 09:02:57