Rovatok › Hegymászás

​Ki lehet Magyarország legfiatalabb csúcsmászója?

túra edzés Suhajda Szilárd Klein Dávid

Egy rendhagyó névnapi túra zajlott az elmúlt vasárnap a Pilisben! Hol máshol ünnepelte volna a névnapját Suhajda Szilárd, felesége Timi és leendő gyermekük, mint az ország egyik legszebb panorámájú hegyén, a 639 méter magas Prédikálószéken?!

kemény fagyok után, hétvégére megérkezett a tavasz! Csodálatos napsütésben indult útjára kis csapatunk, egyrészt Szilárd névnapját stílusosan ünnepelni, illetve egy felkészülési terv részeként. Meglepetésként a túrán velünk volt Szilárd egészségtől kicsattanó, kismamásan gyönyörű felesége, Timi is!

A kis csapat öt tagja, még felfelé menetben: Szilárd, Timi, Omar és Vagány. Na de hol van az 5. csapattag?

A kezdeti aggodalmunk hamar elmúlt, miután megtapasztaltuk magabiztos haladását, erejét és láttuk a leendő apuka gondoskodó, vigyázó mozdulatait. A túra Dömösről indult, ahol még indulás előtt felköszöntöttük Szilárdot a névnapja alkalmából. A Szentfa-kápolnánál a túravezetőnk egy rövid eligazítás után elindította a csapatot felfelé.

Hát igen, a Pilis romantikája...

A Vadálló-kövekig igen kemény utunk volt, a meredek emelkedő mellett, a masszív sár és a jeges hómaradványok is nehezítették a haladást. Felérve kifújtuk magunkat, és a szomszédos Dobogókő látványa mellett igen jól esett az aszalt sárgabarack és szilva frissítő gyanánt. Innen már könnyed sétának tűnt az emelkedés a csúcsig.

Hangulatkép a Vadálló-köveknél... :)

Gönyörű napütésben értünk fel, a kilátás pedig minden nehézségért kárpótolt! Timivel együtt pedig felért Magyarország egyik „legfiatalabb mászója” is a 639 méteren lévő csúcsra, így volt teljes a névnapi ünneplés! Kellemes beszélgetés közben megebédeltünk, felmentünk a csodaszép kilátóba is, majd megkezdtük az ereszkedést.

Hogy Ti is gyönyörködhessetek a Prédikálószék nyújtotta kilátásban!

Útközben sós mandulát ropogtatva kereszteztük a Király-patakot, sok helyen még hóval borított talajon. Lejjebb ereszkedve a Szőke-forrás völgyében haladtunk tovább. Az olvadás hatására, a jelentős vízmennyiséget szállító Malom-patak hangos zúgása mellett, néha egymás szavát is alig hallottuk, de nem bánkódtunk emiatt.

Csúcs fotó vagy csúcsfotó? Balról jobbra: Szilárd, Timi, Omar, Balázs és Péter
Élveztük a természet hangjait, a madarak énekét, a hó roppanását, a sár cuppanó hangját. Együtt nevettünk, amikor Vagány, hangos ugatással kísérve, belevetette magát a zúgó patakba és átkelve rajta egy számunkra láthatatlan „ellenfelet” üldözött. Mikor visszaértünk a Szentfa-kápolnához, már éreztük a fáradtságot a lábainkban. Az autókhoz érve pontosan 17,98 kilométert mutatott az okosóra.


Élmény volt Timivel túrázni, igazi szuper-kismama, könnyű desszertként fogyasztotta a kilométereket! :)

Azt viszont nem mutatta, hogy csodás 6 órát töltöttünk el egymás és a természet társaságában! A legnagyobb bajnok természetesen Timi volt, aki Szilárddal közös gyermekükkel a szíve alatt teljesítette a túrát, jókedvvel, derűvel, fantasztikusan jó fizikai állapotban. Ezúton is gratulálunk Neki – szép volt Timi! :)

Búcsú a Pilistől... :( De még biztosan visszatérünk! :)

A túra alatt nem csupán az erőnlétünk javult, hanem a lelkünk is erősödött. Ezt az érzést minden túrázó jól ismeri. És ha Te ezt még nem érezted, itt az ideje kimozdulni, jön a 4 napos ünnepi hétvége, itt a tavasz, vár a természet!


Kalandra fel!
a Kalifa Csapat

 

Hozzászólások

További cikkeink

Szerző: Kalifa Feltöltve: 2018-03-14 09:32:19

Kapcsolódó bejegyzések

Indul a Kalifa Himalája express - 3...2... Kedves Kalifa Rajongók! A 2017-es Everest-expedíció közösen átélt izgalmai után a Himalája állandó vendégei lettünk, nem tudtunk és nem is akartunk elszakadni ettől az ezerarcú mesevilágtól. Amikor Klein Dávid, Suhajda Szilárd és Varga Csaba megkeresett minket, hogy a támogatásunkat kérjék 2018-as terveikhez, boldogan álltunk melléjük. Február 14-én pedig már a sajtónak is bejelentettük a Kalifa Himalája Expedíciót!

Nem lehet 80 cm hóban edzeni – előbb takarítani kell! ​A mátrai edzőtáborozás a lehető legjobb körülményeket biztosította Dávid és Szilárd felkészüléséhez. Hideg és 80 cm hó az atlétikai pályán, amit valakinek le kell takarítania. Vajon ki kapta a megtisztelő feladatot?

A Kalifa Füge | Örömteli egészség Ugye Te is szereted a kiváló minőségű, napon szárított KALIFA fügét? Akkor most szuper hírrel fordulunk Hozzád, ugyanis a napokban kerül az élelmiszerüzletek polcaira a zamatos, idei termés! Kedvcsinálóként néhány érdekességet szeretnénk megosztani Veled, és még recepttippet is adunk!

A Kalifa Datolya | Örömteli egészség A KALIFA datolya Tunézia mesevilágából érkezik, ahol a datolya az egyik legfontosabb és legkönnyebben elérhető energiaforrás, ezért is nevezik a "sivatag kenyerének"!

A Kalifa Diákcsemege | Örömteli egészség A diákcsemegét mindenki szereti, hiszen ellenállhatatlanul finom! De azt tudod, hány országot rejt a megújult Kalifa diákcsemege?