Rovatok › Pamír Expedíció

​LENGYEL 'szuperszonikus' FERENC - reggeli futás 4150-re

kalifa himalája expedíció gasherbrum sisapangma lenin-csúcs

"Az expedíció előtti héten még megmászott négy 4000-est, most pedig az alaptábori pihenőt színesíti egy kis futással, természetesen négyezer méterre..."

Lengyel Feri barátunk nagyon jó erőben van, tegnap reggel a Lenin-csúcs alaptáborából (3700 m) futott fel a kb. 4150 méteren található "kilövőállomásra"

A viccet félretéve, Feri kirobbanó formában van, az akklimatizációs körök mellett még arra is jut energia, hogy az elmúlt hónapokban megszokott rutint folytatva reggel futással kezdje a napot. Tegnap közel 500 méter szintet is elfogyasztott reggelire és a fotó tanúsága szerint jó hangulatban fejezte be az edzést. Most ismét esős idő telepedett a Leninre, ezért nem indulhatnak felfelé a fiúk, de Feri nem tud nyugodtan pihenni az alaptáborban.


Természetesen a pihenés legalább annyira fontos része az expedíciónak, mint az edzés. Amellett azonban, hogy segítse csapattársát, Héjja Bálintot, aki első magyarként szeretné megsíelni a 7134 méteres hegyet, Feri számára ez egyben felkészülés az őszi Sisapangma (8027 m) expedícióra. Ezért többek között igyekszik minél jobban kihasználni az akklimatizációs folyamatot is, például azáltal, hogy az első akklimatizációs kör után nem az alaptáborban, hanem a 4400 méteren kialakított 1-es táborban pihent néhány napot.


"Este úgy elaludtam, mint a pinty, még álmodtam is." - mondta Feri még vasárnap, amikor az egyesben töltött két éjszaka után visszatért az alaptáborba.


Ez remek hír, hiszen a Sisapangmán is közel 5000 méteres magasságban kell majd regenerálódnia. Feri egyébként az expedíciót megelőző héten is "mászott egy jót", egészen pontosan négy 4000-est teljesített az indulás előtt - a Lagginhorn (4010 m), a Nadelhorn (4327 m), a Stecknadelhorn (4241 m) és a Hohberghorn (4219 m) csúcsára jutott fel.
És van még ott, ahonnan ez jött! :D

HAJRÁ KALIFA ALPIN CSAPAT!

PARTNEREINK:
Hazajáró; Hópárduc Alapítvány; Magyar Hegymászó Oktatók Egyesülete (MAHOE); Csupasport; Dextramedia

 

Hozzászólások

További cikkeink

Szerző: Kalifa Feltöltve: 2019-07-11 09:20:28