Cimkék › expedicio

Szilárd és Dávid 2018-as Naplója - I. rész A Kalifa Csapat tagjai tudják csak igazán, milyen nehéz volt az elmúlt hetekben titokban tartani azt, hogy Dávid csatlakozni fog Szilárdhoz a Kalifa Himalája Expedíció 2018 - Gasherbrum I és II - keretein belül. Hogy milyen gondolatok, érzések kerítették hatalmukba a srácokat a találkozás előtt, megtudhatjátok naplóbejegyzéseikből, amelyeket eljuttattak hozzánk! :)

Csúcsmászásom története - 4670 méteren a Himalájában Egy piros kabátos fazon integet. Tudatom mélyéről feltör egy név: Dááávid!!! Igen, nyújtja a kezét, gratulál! Magyarország egyik legjobb magashegyi mászója nyújtja a kezét nekem. Megint feltörnek belőlem az érzelmek! Istenem, mit tettem, hogy ilyet átélhetek! Már állni se tudok, lerogyok egy kőre és megint belül utazok. Ekkor készülnek a “csúcsfotók”. Nem számít, utazok. Mind térben, időben, lélekben.

Olvassunk bele együtt Szilárd naplójába! - I. rész Suhajda Szilárd épségben és szerencsésen megérkezett Iszlámábádból Skarduba és töretlen lendülettel folytathatja útját a Gasherbrum alaptábora felé! Ezen a vidéken a kommunikáció nehézkesen működik, csak rövid üzeneteket és jeleket tudunk kapni arról, éppen merre jár. Miközben Szilárd első állomásként holnap indul Askole-ba, élvezettel olvashatjuk vissza és képzelhetjük el a mostani útját a 2012-es naplóbejegyzései alapján, amikor először vágott neki az útnak. Sokat változott vajon azóta a világ?