Cimkék › kalifa

„5 PERCENKÉNT LAVINA” – a svédek már feladták, az olaszok megérkeztek, az út eltűnt – egy osztrák hegymászó életét vesztette Kedved Kalifa Rajongók! A napokban aggasztó időjárás telepedett meg a Karakorum 8000-esein, folyamatosan szakadt a hó, mintha kifogyhatatlan volna az utánpótlás. Dávid elmondása szerint 5 percenként hallani hatalmas lavinák robaját, amelyek az alaptábort nem veszélyeztetik ugyan, de már puszta hangjuk is tiszteletet parancsol. A veszélyes mennyiségű csapadék minden expedíció mozgását ellehetetlenítette a Karakorum hegyein. Egy osztrák hegymászó, Christian Huber a Gasherbrum-csoporttól körülbelül 200 kilométerre északnyugatra magasodó Ultar Sar lejtőin vesztette életét egy hócsuszamlásban.

MIT KÍVÁNHATOTT MA SZILÁRD A SZÜLETÉSNAPJÁN, A SZŰNNI NEM AKARÓ HÓESÉSBEN? Olvassátok a fiúk FRISS NAPLÓBEJEGYZÉSEIT, talán kiderül... :) Kedves Kalifa Rajongók! Csukjátok be a szemeteket és repüljetek képzeletben a Gasherbrum alaptáborába, Dávidhoz és Szilárdhoz! Szakad a hó. Egyre jobban esik. Nem akarja abbahagyni. Az ott lévő hegymászók a sátrukba kényszerülve várják, hogy jobb idő legyen és elindulhassanak felfelé. A hó viszont csak egyre jobban szakad. Van aki feladja és van, aki kitart. Ilyenkor válik nyilvánvalóvá, hogy egy expedíció mennyire összetett feladat: fizikailag és lelkileg egyaránt. Pillantsunk be naplóbejegyzéseiken keresztül a fiúk lelkivilágába - megéri!

Dávid és Szilárd 2018-as Naplója - IV. rész Miközben Dávid és Szilárd az alaptáborban várakozik, hogy kedvezőbb legyen az időjárás és elálljon a havazás (a Facebook oldalunkon már olvashattátok a friss híreket), olvassátok el a trekking túra alatt írt naplóbejegyzéseiket!